Fakturist 2 za Windows XP/Vista/7/8  
preuzmite besplatnu demo verziju (2 MB)kupite licencu on-linekontaktirajte nas e-mailom
Fakturist 2 za Windows XP/Vista/7/8/10


Download

Ovdje možete preuzeti besplatnu probnu verziju programa Fakturist 2 i nadogradnju programa.
Vrijeme korištenja probne verzije je ograničeno na 30 dana.


Naziv datotekeVrstaVeličina 
fakturist_2.4.5_setup.exeInstalacija verzije 2.4.519 MBPreuzmi
fakturist2_upgrade_to_2.4.5.exeNadogradnja verzije 2.x na verziju 2.4.52,16 MBPreuzmi
DEMO.P12Demo certifikat za fiskalizacijuFina - upute za preuzimanje
FISKAL_X.P12Produkcijski certifikat za fiskalizacijuFina - upute za preuzimanje


Upute za instalaciju programa Fakturist 2:

- pokrenite instalacijsku datoteku fakturist_2.4.5_setup.exe
- nakon što pokrenete instalaciju na ekranu će se prikazati licencni ugovor
- pročitajte licencni ugovor i kliknite na "Prihvaćam"
- kliknite na "Instaliraj"
- nakon završetka instalacije kliknite na "Zatvori"
- na Vašem desktopu (radnoj površini) pojavit će se ikona "Fakturist 2"

Program se pokreće dvostrukim klikom na ikonu "Fakturist 2". Ako Vam se u Fakturistu ne prikazuju hrvatska slova š,đ,č,ć,ž, napravite sljedeće: zatvorite Fakturista, u Windowsima idite na Control Panel --> Clock, Language, and Region --> Region --> Administrative. Pod "Current language for non-Unicode programs" kliknite na "Change system locale", i odaberite Croatian. Nakon toga restartajte Windowse.Upute za fiskalizaciju:

Za rad u sustavu fiskalizacije morate imati Windows 7, 8 ili 10. Fiskalizacija ne radi u Windowsima XP i Vista, jer CIS Porezne uprave koristi novi sigurnosni protokol TLS v1.2 kojeg Windowsi XP i Vista ne podržavaju.

Ako želite kupiti Windows 7,8 ili 10 po povoljnoj cijeni, obratite nam se! Svim korisnicima odobravamo popust 50% prilikom kupnje Windowsa 7/8/10!

Ako nemate obvezu fiskaliziranja računa, tj. ako naplatu vršite isključivo putem žiro-računa, tada možete slobodno koristiti Windows XP/Vistu.

Za rad u testnoj okolini (spajanje na testni server Porezne uprave) potreban je demo certifikat demo.p12, a za rad u produkcijskoj okolini (spajanje na produkcijski server Porezne uprave) potreban je produkcijski certifikat fiskal_x.p12.

U probnoj verziji, ako je u prog.postavkama fiskalizacija uključena, program radi u testnoj okolini (koristi testnu bazu podataka, certifikat demo.p12, i podatke šalje na testni server Porezne uprave).
U registriranoj verziji, ako je u prog.postavkama fiskalizacija uključena, program radi u produkcijskoj okolini (koristi produkcijsku bazu podataka, certifikat fiskal_x.p12, i podatke šalje na produkcijski server Porezne uprave).

Za detaljne upute kliknite ovdje.Upute za snimanje dokumenata u PDF formatu:

Kada u Fakturistu kliknete npr. na gumb "Snimi račun u PDF formatu", otvorit će se prozor u kojem samo trebate kliknuti na Spremi ili E-pošta (Spremi = snimi pdf dokument u željeni direktorij, E-pošta = snimi pdf dokument u željeni direktorij i pošalji ga emailom).
Ako želite automatizirati proces snimanja, tako da se dokument automatski snimi u određeni direktorij (bez pojavljivanja prozora sa opcijama Spremi/E-pošta), tada označite odgovarajuće opcije u postavkama PDFCreatora: u gornjem izborniku Fakturista kliknite na Postavke -> PDFCreator -> Pisač -> Postavke pisača -> Automatsko spremanje i stavite kvačicu ispred Koristi automatsko spremanje i Koristi ovaj direktorij za automatsko spremanje, te odaberite direktorij u koji želite da se pdf dokumenti automatski snimaju. Ako želite da se nakon snimanja pdf dokument automatski pošalje emailom, stavite kvačicu ispred Pošalji e-mail nakon automatskog spremanja. Ako želite i automatski ispis na printer nakon snimanja, onda kliknite na Ispis (na lijevoj strani prozora) i stavite kvačicu ispred Ispis nakon spremanja. Na kraju kliknite na "Spremi" i izađite iz PDFCreatora klikom na x u gornjem desnom kutu.

Ukoliko na Vašem računalu nemate instaliran program za pregled/čitanje PDF datoteka Adobe Reader, možete ga skinuti ovdje: http://get.adobe.com/reader/

O programu
Download
Cjenik
Uputstva
Česta pitanja
Reference
Komentari
Narudžba
Distributeri
Kontakt


Izdavač:
T.R.O. KOMPJUTER
E. Kotromanić 7a
23000 Zadar
Tel: 023/314-431
Mob: 098/665-859
E-mail: info@kompjuter.hr
Fakturist (c) 2018, All rights reserved